top of page

Angelina Azinheira Translations

Професионални преводачески услуги

notebook-2386034_1280gvdfgsr_edited_edit
За безплатна оферта натиснете 
тук
 
 
            +351 919 186 014            angelinatrad@gmail.com
За нас

Angelina Azinheira - Translations стартира през 2005г. с цел предоставяне на качествени преводачески услуги. Днес обслужва широк кръг клиенти, включващ компании, преводачески агенции и частни лица. Нашият екип работи ежедневно, за да допринесе за Вашия професионален и личен успех чрез точни преводи.

Качеството на преводите се дължи на непрекъснато подобрение, постигнато с използване на преводачески програми, специализирани речници, изчерпателно търсене на терминология и проверка от специалист в дадена сфера

Езици
Основни работни езици: португалски, английски и български.
Предлагаме също преводи на следните езици: немски, френски и испански

Сфери на специализация

  • Финанси и банково дело (годишни доклади и отчети)

  • Удостоверения (дипломи, актове за гражданско състояние - раждане, брак,  смърт; медицински свидетелства, свидетелства за съдимост, автобиографии).

  • Право (трудови договори, фирмени удостоверения, устави, пълномощни, нотариални актове, договори за покупко-продажба,  съдебни производства, съдебни решения)

  • Мениджмънт (отчети за управлението, бизнес планове, интернет страници) 

  • Туризъм (брошури, кампании за популяризиране на градове)

  • Икономика (проучвания, публикации)

  • Литература (списания, книги)

Клиентски отзиви

Отзивите и лоялността на клиентите са отражение на професионализма, качеството на работа и труда на нашия екип: 

 

"Поздравявам Ви за превода на първата глава на книгата, който много добре отрази тона на писане и знам, че не е лесна работа при преминаването от един език на друг!"   - Жозе Гоулао, писател и журналист

 

"Много съм доволна от Вашия превод, много по-добър от този, направен в Англия. Поздравления! Eлизабет Домингуш, редактор на Вестник за здравето (Ангола)

ОЩЕ
Симултанен превод - проекти и семинари 

2 ноември 2015 г. - Президентски дворец в Португалия 

Официално посещение на Президента на Република България, Росен Плевнелиев в Португалия

Симултанен превод на български и португалски за президентите на двете държави по време на  пресконференцията в държавната резиденция (Palácio de Belém). Застъпените теми в срещата засягаха новите партньорства между двете страни в области като фармацевтиката, образованието, енергията и търговията; усвояване на европейските фондове, бежанския  проблем и бъдещето на Европейския Съюз.

 

12 юни 2015 г. - симултанен превод на португалски и български

Международен семинар 

Проект Enraiz´arte - образователен проект за насърчаване на икономическото развитие на общността

 

Преводач на българската делегация, съставена от директорката на Регионалния инспекторат по образoванието в Пазарджик, отговорничката на проекта в България, директорката на СОУ "Георги Бенковски"- Пазарджик и начални учители по време на срещата им с кмета на гр. Лоуреш, Португалия и главния координатор на проекта в Португалия. Участие в срещата взеха още доцентът във Факултета по социални и хуманитарни науки на университета Nova в гр. Лисабон, доцентът в Центъра за изследване на социално-икономическите и териториалните промени към университета ISCTE, Португалия и историкът в община Лоуреш.  

ОЩЕ
bottom of page